U bent hier

Over ons

Ik ben Nicole Barrois en samen met mijn man Joep woon ik in Leut (Gemeente Maasmechelen) in Belgie. Leut is een dorpje net over de grens bij Sittard. Wij wonen hier samen met onze 6 Heilige Birmanen, 3 geiten en 13 kippen. Onze Birmaantjes zijn onze grote liefde.

Onze eerste katten waren Perzen. Erg lief en aanhankelijk. Maar aangezien dit ras toch wel problemen heeft met ogen, neus en vacht, hebben we in 2005 onze eerste Heilige Birmaan, Pelmo, aangeschaft. Ik wilde persé een sealpoint kater en deze vond ik bij Greetje van Berkel van cattery van de Akkerwinde. Wat was ik in mijn nopjes met hem. Wat een schat! Hij liep me de hele dag achterna. Het was echt mijn kat. En hij werd met de dag mooier. Een imposante kater van 5 kilo. Iedereen viel voor hem.

Helaas werd Pelmo van de ene op de andere dag ernstig ziek. Op donderdagochtend troffen we hem heel ziek aan. Twee dagen later, op zaterdag, hebben we hem moeten laten inslapen. De dierenarts heeft werkelijk alles geprobeerd, echter zonder resultaat. We waren er kapot van. Hij was werkelijk heel bijzonder. Hij was mijn lieveling.
Door hem ben ik helemaal verliefd geworden op dit bijzondere kattenras, de heilige birmaan. Pelmo was genoemd naar een van de hoogste bergen in de Dolomieten: Monte Pelmo.

In 2008 hebben we besloten om, heel kleinschalig, een cattery te beginnen.
Over de cattery naam hebben we niet lang hoeven denken: Cattery Monte Pelmo.
Het eerste nestje is in 2010 geboren.